Ik ben Guno Walther Welzijn, geboren te Paramaribo op 09 april 1973. En dus 46 jaar oud, gehuwd en heb twee flinke dochters.
Ik ben momenteel werkzaam bij het ministerie van Defensie, het Nationaal Leger en ben belast met de leiding van de Militair Geneeskundige Dienst. Mijn carrière begon ik bij het Nationaal Leger als gewondenverzorger op de afdeling waar ik nu leiding aan geef.

 

In 2005 begon ik de opleiding verpleegkunde aan het EFS college COVAB. Na mijn diplomering heeft mijn carrière het volgende verloop gehad; 3 jaar Militair Hospitaal (MH) als verpleegkundige, 4 jaar Inspectie Verplegende en Verzorgende Beroepen (IVV) als adjunct verpleegkundig inspecteur.

In 2015 ronde ik de opleiding Bachelor in Health Education af aan het IOL. Vanaf 2016 als leidinggevende bij de MGD Nationaal Leger.
In 2012 werd ik lid van de Vereniging van Verpleegkundigen in Suriname (VVS) om een positieve bijdrage te helpen leveren aan mijn beroep. Een jaar later stond ik op de kandidatenlijst voor deelname aan de bestuursverkiezing. Ik werd gekozen als vice president in het bestuur Somo – Welzijn.

In 2018 werd ik gekozen als president in het bestuur Welzijn – Tevreden. Professionalisering en het bieden van kwalitatief hoogstaande verpleegkundigenzorg moeten beter tot uiting komen. Attitude ombuiging, meer liefde voor de cliënt/patiënt en empathie. Mijn hobby’s zijn kennis delen, coachen, koken, dansen, het houden van Vee en een goed boek lezen.

Over 10 jaar ben ik daar waar de Almachtige God de weg voor mij geplaveid heeft.
Bid en Werk dan kom je zeker daar waar je moet zijn, (Ik zie mezelf in het bestuurlijke des land).