Ik ben Magda Echteld, geboren op 11 Februari 1961 in het district Suriname nu is dat Paramaribo.

Ik ben dus 58 jaar oud en woon te Nieuw Charlesburg. Ik heb uit een relatie van 15 jaar, 2 kinderen gehad die nu volwassen zijn en mag ik mij de trotse oma noemen van Jay-Chance en Tiarra.

De verpleging is voor mij een roeping geweest, als 17 jarig meisje deed ik mijn intrede in het Academisch ziekenhuis te Paramaribo alwaar ik vlot de verpleegkundige A opleiding volgde.

 

Ik heb echt het beroep gekozen waar ik heel veel van houd en ik heb altijd mijn medemens met liefde en deskundigheid omringt.Waar er gewerkt wordt zul je altijd ook fouten maken maar door te reflecteren corrigeer je steeds weer om een volgende keer beter te doen.

Het mooie in de verpleging is dat je, op vele gebieden je kunt profileren. Ik wilde eerst verloskunde doen omdat mijn oma een traditionele” vroedvrouw”was, maar de toenmalige verpleegkundig directeur zr Small- Somaroo heeft mij geadviseerd voor het onderwijs te kiezen. Ik moet haar daarvoor bedanken omdat, het onderwijs mijn grote passie werd. Ik heb mij ten volle gegeven en ben nog steeds het liefst met cursisten of leerlingen bezig.

Een andere grote passie is mijn liefde voor ouderen. Zorgen voor ouderen daar geniet ik van en zou dat nog jaren willen doen zo de gezondheid en kracht er nog zijn.

Op 1 Oktober ben ik dus 41 jaar in de gezondheidszorg werkzaam .

Mijn hobby is dus ook mijn werk. Ik lees ook graag en houd van een spannende film of een comedy. Ik houd ook van woordkunst.

Veranderingen in de verpleging: Er moet gewerkt worden aan de attitude en de sociale vaardigheden van verplegende. We moeten er niet vanuit gaan dat iedereen weet hoe het moet.